НАБУ оголосило топ-менеджерам МАУ та Державіаслужби підозру у розкраданні майже 150 млн грн

Антикорупційне бюро визначило підозрюваних у справі МАУ
Національне антикорупційне бюро (НАБУ) направило до Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) повідомлення про оголошення підозри трьом топ-менеджерам авіакомпанії Міжнародні авіалінії України.
"Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2014-2015 років керівництво МАУ за сприяння службових осіб Державіаслужби України протиправно заволоділо коштами Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність... в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.
За інформацією правоохоронців, чиновники МАУ підозрюються у несплаті понад 147 мільйонів гривень за перевезених компанією пасажирів і вантажі.
"За версією слідства, нарощування боргу перед Госспецфоном сприяла лобістська діяльність з боку екс-керівника Державіаслужби в інтересах МАУ.", - зазначили у відомстві.

У НАБУ підкреслили, що в разі визнання судом провини підозрюваних, їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади на строк до трьох років.
Нагадаємо, 14-15 квітня 2016 року співробітники Бюро обшукали офіси МАУ і вилучили документи у справі про зловживання службовим становищем чиновниками Державіаслужби.

Related

Події в Україні 1501937867437311955

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item