У Тернополі пікетували клініку, яку підозрюють у розкраданні 450 тис. грн на реабілітацію бійців АТО



У Тернополі пікетували клініку, яку підозрюють у розкраданні 450 тис грн на реабілітацію бійців АТО.


Сьогодні, 23 листопада, представники різних громадських організацій пікетували медичний центр «Віасан» у Тернополі. Вони звинувачують керівництво центру в розкраданні коштів, призначених для психологічної реабілітації бійців АТО.

Як повідомляють на офіційній сторінці у Фейсбук ГО «Вільні люди», активісти провели пікет, аби справа набула публічного розголосу. Представники громадських організацій закидають правоохоронним органам гальмування справи.

«Сьогодні ми зібралися біля медцентру «Віасан», щоб показати тернополянам підприємство, яке підозрюють у привласненні 450 тис. грн. Ці кошти мали бути витрачені на допомогу військовим, які отримали психологічні травми у зоні проведення АТО. Згідно з договором, мали пройти реабілітацію сотня постраждалих, курс повинен був становити 40 годин на одну особу протягом не менше 14 календарних днів. При цьому строк дії договору був з 18 по 31 грудня 2015 року. Враховуючи значну кількість осіб і надзвичайно короткий термін, у нас виникла підозра у шахрайстві», – розповів співкоординатор мережі «Вільні люди» Іван Ковалик.

У Тернополі пікетували клініку, яку підозрюють у розкраданні 450 тис грн на реабілітацію бійців АТО
За даними активістів, керівником фірми є дружина заступника начальника управління Служби безпеки України в Тернопільській області. У цьому пікетувальники вбачають причину того, що провадження місяць не реєстрували.

Представники громадських організацій вимагають у правоохоронних органів розслідувати справу й передати її до суду. Також вони направили звернення голові СБУ, у якому вимагають провести службове розслідування.

Після пікету в прокуратурі Тернопільської області повідомили, що за фактом неправомірного використання коштів, призначених для реабілітації бійців АТО, розпочато кримінальне провадження.

Розслідування проводять за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

«Встановлено, що службові особи медичного закладу Тернополя неправомірно використали 450 тис. грн бюджетних коштів, виділених у 2015 році для психологічної реабілітації учасників АТО. Розслідування триває», – повідомили у прокуратурі. Читайте більше тут:

Related

Події в Україні 5414420393371369856

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item