5 відомих студентів, яких виключили з університетів через патріотичну позицію

Сьогодні відзначають Міжнародний день студента. 
У історії України є приклади відомих людей, яких відрахували з університету через їх політичні погляди та любов до батьківщини.
Ми пропонуємо добірку студентів, яких виключили з ВНЗ через патріотичну позицію.
Іван Франко – український письменник та публіцист. За свої радикально зорієнтовані світоглядні позиції та громадсько-політичну діяльність його ув'язнили і він перервав навчання у Львівському університеті. Закінчити навчання Франку все ж вдалося, пізніше навчався у Чернівецькому університеті.

Симон Петлюра – головний отаман Української Народної Республіки. У 1895 році Симон Петлюра вступає до Полтавської духовної семінарії. Він почав свою політичну кар'єру вступом до Революційної Української Партії. В 1901 році його відрахували за організацію таємної студентської групи й революційну пропаганду соціалістичного руху.
Василь Симоненко – український поет-шестидесятник і журналіст. Вступив на факультет журналістики Київського університету імені Т. Шевченка. Навчаючись уже на 4 курсі, Василя відправили на практику в газеті про сільське господарство. Але чесність не дала писати Симоненку про колгоспи "в дусі часу". Він не пройшов практику і його відрахували з університету.
Іван Драч – український поет та громадський діяч. Одразу після закінчення Тетіївської середньої школи Іван Драч розпочав працювати — викладав російську мову та літературу в семирічці сусіднього села Дзвінячого, був інструктором райкому комсомолу, служив у лавах Радянської армії. Після повернення з армії вступив на перший курс філологічного факультету Київського університету, але навчання не закінчив, виключили під тиском каральних органів.
В'ячеслав Чорновіл – український політик та громадський діяч. Навчався на факультеті журналістики в університеті імені Тараса Шевченка. Під час навчання мав неприємності за свої проукраїнські погляди, за що був змушений перервати навчання. Але, все ж через рік академвідпустки протягом місяця склав усі пропущені сесії і закінчив університет з відзнакою.

Related

Суспільство 6861399082433453706

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item