Хто їздить в Москву на зустрічі до "предводителя дворянства" Азарова



Службі безпеки України варто було б зацікавитися персоналіями, які регулярно їздять на Росію, де беруть участь у відверто сепаратистських заходах.

Минуло більше двох тижнів з часу заяви першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко щодо регулярних поїздок українських діячів до Москви. "Як людина, яка кожні два тижні їздить до Мінська (на зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі, - ред.), у літаках до Мінська... я дуже часто зустрічаю представників багатьох фракцій, у тому числі й з демократичної опозиції, які потім пересідають у літаки до Москви. Тому, мені здається, необхідно провести наради всередині фракцій та запитати, що ці шановні політики роблять у Москві та які вказівки вони там отримують", - сказала Геращенко. Насправді, цим питанням мала б зайнятися Служба безпеки України, але там чомусь з цього приводу мов води в рота набрали.
Це питання стосується не лише нардепів, але й інших "українських" (в лапках, бо до України вони мають лише географічне відношення) політиків. 27 листопада в Москві відбувся перший з'їзд Союзу політемігрантів і політв'язнів України, на якому була засвічена низка одіозних персоналій. І якщо той же екс-прем’єр Микола Азаров, або колишня пресс-секретар Наталії Вітренко, терориста Ігоря Гіркіна та знайома Віктора Медведчука Оксана Шкода в Україні після Майдану не з’являються, то багато хто з присутніх абсолютно комфортно почувають себе тут, хоча мали б вже давно опинитися в буцегарні. Мова йде, зокрема, про колишнього нардепа-"регіонала" з Херсонщини Олексія Журавка, який спокійно виступав на цьому заході.
Хто їздить в Москву на зустрічі до "предводителя дворянства" Азарова - фото 1

Екс-нардеп від Партії регіонів Олексій Журавко на з'їзді політемігрантів
Хто їздить в Москву на зустрічі до "предводителя дворянства" Азарова - фото 2

Сепаратист Арсен Клінчаєв замість того щоб сидіти в буцегарні, їздить в Москву
Але найбільший подив викликала поява колишнього депутата Луганської облради, сепаратиста Арсена Клінчаєва, на лацкані якого було видно значок з "прапором" донбаських терористів. Нагадаємо, що Клінчаєв в 2014 році був затятим прихильником сепаратистів і особисто брав участь у захопленні Луганської ОДА і влаштовував провокації на українських акціях. Проживши деякий час в окупованому Луганську, Клінчаєв переїхав до Києва, де кілька разів отримав по пиці від українських патріотів.
Залишається незрозумілим, чи перебуває Клінчаєв під слідством, чи взагалі отримав індульгенцію від українських правоохоронних органів? Якщо він тепер вільний як сокіл, то цікаво було б дізнатися, за які заслуги йому пробачили державну зраду. В контексті розслідування діяльності "регіонала" Олександра Єфремова це взагалі виглядає якось дивно: якщо Клінчаєв, який завзято звав Путіна, не злочинець, то колишній голова фракції ПР у Верховній Раді взагалі ангел небесний…
Втім, якщо відійти від "зради", то загалом, історія зі з'їздом Союзу політемігрантів і політв'язнів України у Москві перетворилася на суцільний фарс, який дуже нагадав події майже сторічної давнини, коли пересварилися "білоемігранти", які створювали величезну кількість різних організацій, що конкурували між собою. Так, схоже, буде й тут. Групи "емігрантів" зійшлися у боротьбі за кремлівський фінансовий ресурс, якого явно не вистачає на всіх. Так, колишній друг Шкоди, а нині її супротивник в еміграційному таборі Олександр Горохов (сам, до речі, уродженець російського міста Міасс) звинуватив організаторів акції у тому, що вони заблокували реєстрацію "неправильних" делегатів. Висновок був справжньо-ленінський. "За квотами (без них і попереднім записом - ні за що!!!!) зібралося 30 осіб разом з журналістами. Вузьке коло цих рррривалюцьёнеров, страшно далекі вони від народу, який типу представляють", - пише "мігрант".
Зрозуміло, що "предводитель дворянства" Микола Азаров, який виступав перед "правильними" політемігрантами, навряд чи цікавився цими подробицями: йому треба було хоч десь виступити.
Якщо слідувати логіці розвитку "білогвардійського" руху, на Україну скоро чекає інший цікавий процес: повернення "блудних синів". Щоправда, у більшості випадків за сталінських часів їх репресували. Судячи ж з долі Клінчаєва та інших сєпарів, "політемігранти" вже зараз можуть повертатися до України…

Related

Політика 4000014211183499229

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item