Хто знову взявся розгойдувати Схід



"П’ята колона" не обмежується лише співочими "флешмобами", але й використовує технологію "масових звернень" та "форумів".

Поки у соцмережах жваво обговорюють чергу порцію ляпів Віктора Януковича, Кремль продовжує розхитувати ситуацію на інших напрямках. Ахіллесовою п’ятою російськими провокаторами досить резонно обрано схід України. ЗМІ вже писали про операцію з пісенним "флешмобом" у Запоріжжі, Харкові та Одесі як технологію для підвищення ностальгії до "совка". Втім, на цьому робота російських спецслужб не обмежується.  
Особливо це видно по Харківщині, звідки мало не кожен день поступають відповідні сигнали. Так, 1 грудня в Харкові мав пройти  провести форум "Залізничний транспорт для пасажирів, а не для збагачення чиновників. Одним заробітна плата, щоб не крали, іншим щоб вижити". Організатором даної заходу виступив такий собі .голова української громадської організації "Українське соціалістичний рух" Олексій Цвєтков, який раніше світився у ЗМІ, коли виступав за економічну окремішність Одещини. Так, в 2015 році він був одним з організатором акцій "Одеса – за порто-франко". Тепер Цвєтков намагається похитати ситуацію в Харкові.
Щоправда, місцева влада, схоже, готова до анонсованого форуму. Так, голова Харківської ОДА Юлія Світлична публічно звернулася до СБУ з вимогою вивчити організаторів і осіб, причетних до підготовки проведення форуму, на предмет сепаратистської діяльності. При цьому, Світлична наголосила, що ніяких подібних сепаратистських форумів у Харкові не допустить.
Втім, поки місцева влада тушить пожежу з "залізничниками" (зрозуміло, що справжних працівників залізничного транспорту там не знайдеш, на Харківщині запустили ще один проект, спрямований на медіа-розхитування ситуації в регіоні. Так, у деяких проросійських ЗМІ було опубліковано новину про те, що понад дві тисячі працівників Лихачовського комбінату хлібопродуктів, розташованого в Харківській області, нібито підписали звернення на адресу Президента України Петра Порошенка із закликом відновити повноцінні економічні відносини з Росією. "Доводиться скорочувати штат і наші співробітники можуть виявитися на вулиці, а їх сім'ї позбудуться своїх годувальників. Виходячи з цього, просимо Вас відновити втрачені економічні зв'язки з Російською Федерацією аж до встановлення вільної економічної зони з РФ ", - говориться у звернені, явно спрямованому на те, щоб якомога дошкульніше вдарити по соціальним проблемам в Україні.
Варто зазначити, що це підприємство входить в групу "Кернел", яку формально очолює екс-нардеп-"тушка" Андрій Веревський, який, щоправда, давно не проживає в Україні, віддавши перевагу Лондону. Дуже ймовірно, що він і знать не знає про такі заклики своїх "робітників", так само, як, мабуть, не в курсі і самі працівники Лихачовського комбінату хлібопродуктів. Що-що, а споживачів хліба вистачає і в Україні, тож абсолютно не зрозуміло, навіщо їм ще й Росія.
Усе це виглядає черговою інформаційною провокацією, якою має займатися СБУ. Зрозуміло, що по одинці "форуми", "флешмоби" та "звернення" представляють небезпеки. Але, по-перше, можна говорити про тенденцію того, що сепаратисти в Україні за фінансового сприяння наших східних сусідів знову підіймають голову. По-друге, якщо говорити про заклики до встановлення ВЕЗ з Росією, яка нібито продукується "знизу", з мас (у даному випадку – буцімто звичайних працівників комбінату), в потенціалі є дуже небезпечною і може мати лавиноподібні наслідки.
Тим паче, що в жовтні нардеп Яків Безбах, якого називають близьким до олігарха Віктора Пінчука, вже заяляв про початок збору підписів під зверненням до Петра Порошенка із закликом повного скасування взаємних санкцій з Росією. На жаль, жодної реакції компетентних органів не було. Що викликає закономірний подив…

Related

Події в Україні 5447762353660270214

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item