Росія планує наступ на Маріуполь - ОБСЄ



В ОБСЄ повідомили про можливий наступ російсько-терористичних сил на Маріуполь і його околиці. 
Про це сказав посол США при Організації з безпеки і співробітництва в Європі Деніел Беєр, передає УНІАН.
"Ми й досі серйозно стурбовані через нарощування сил об'єднаними російсько-сепаратистськими силами за межами Маріуполя", - заявив Беєр на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні.
Він повідомив, що 14 листопада російсько-терористичні сили блокували доступ спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які хотіли відвідати два райони, розташованих на північний схід від Маріуполя.
"Звертаючи увагу на те, що СММ спостерігала зв'язок між обмеженням доступу та порушеннями режиму припинення вогню, ми глибоко стурбовані тим, що об'єднані російсько-сепаратистські сили, можливо, планують більше нападів на Маріуполь або його околиці", - заявив Беєр.
Дипломат нагадав, що лише два тижні тому російсько-сепаратистські сили здійснили обстріл передмістя Маріуполя з ракетних систем залпового вогню.
"Ми закликаємо Росію і сепаратистів, яких вона підтримує, надати спостерігачам повний і необмежений доступ до районів поблизу Маріуполя і негайно відвести заборонене озброєння", - заявив Беєр.
Нагадаємо, в ОБСЄ заявили про збільшення вдвічі смертельних випадків серед місцевого населення через бойові дії на Донбасі.

Related

Гаряча новина 6610732976660286381

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item