Кіссінджер запропонував компроміс з РФ щодо Донбасу

Генрі Кіссінджер закликав дати Росії урок

На його думку, два східні регіони повинні повернутися в Україну, але отримати автономію і право голосу у військових питаннях.

Питання Росії повинно вирішуватися відкиданням військових варіантів, але так, щоб вона зберігала свою "історичну гідність", включно з вирішенням конфлікту в Україні. Про це заявив колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер в інтерв'ю The Atlantic.
"Я вважаю за краще незалежну Україну, поза військовими блоками. Якщо від України відокремити дві області Донбасу, вона гарантовано стане постійно ворожою щодо Росії. Україна тоді залишиться під впливом своєї західної частини... Рішення в тому, щоб дати цим областям Донбасу автономію і право голосу у військових питаннях. Але в іншому залишити їх під управлінням України", - сказав Кіссінджер.
Він також констатував, що Росію не можна привести в міжнародну систему шляхом перетворення.
"Це унікальне і складне суспільство. Питання Росії повинно вирішуватися відкиданням військових варіантів, але так, щоб вона зберігала свою історичну гідність. Але і Росія повинна винести урок: не можна отримати повагу односторонніми вимогами або демонстрацією сили", - резюмував Кіссінджер.
Нагадаємо, раніше Генрі Кіссінджер заявляв про те, що Україна повинна стати мостом між Росією і Заходом. На його думку, українська держава не повинна бути "форпостом однієї зі сторін".

Related

Політика 3862995524763718839

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item