Влада девальвує Революцію гідності та відбілює Януковича - експерт



У якості підозрюваного екс-президент Віктор Янукович може розповісти про закулісні домовленості з представниками нинішньої влади. Їм це не вигідно.
Про це у коментарі сказав політолог Олександр Кочетков.
"Виставляти Януковича у якості свідка не можна. Це девальвація Революції гідності. Влада на це пішла. Займається його відбілюванням. Із самого початку мали б допитувати виключно як обвинуваченого. Але у такому статусі поки що нікому не вигідний. Як обвинувачений розповість про всі домовленості між ним і нинішньою владою до і під час Майдану. Це все почне випливати", - вважає експерт.
"У нашої влади достатньо проблем. Невиконання обіцянок щодо безвізового режиму, підвищення тарифів. Від них хоче відволікти суспільство. Пропонує шоу — Янукович. Люди дивляться ефір, обговорюють. Чиста постановка влади. Починалося все з того, що якісь 100 хлопців із "Правого сектора" заблокували виїзд з Лук'янівського СІЗО. Абсурд. Можливо, 3 тисячі могли це зробити, але 100 — абсолютно неможливо. "Беркутівці" сказали, що їх ніхто й не готував до виїзду на засідання. Янукович жодного з них особисто не знав. Напряму їм накази віддавати не міг. Між ними було щонайменше 5 посередників. Свідчити нічого не може. Шоу організували за домовленістю нашої та російської влади", - зазначив Кочетков.
Він наголосив, що Янукович фактично визнав провину, коли втік із країни.
"Але оголосити підозру у справі Майдану йому важко. Жодних прямих свідків надання наказів нема. Об'єктивне розслідування справи можливе років через 20. Усі причетні до тих подій на той час підуть із життя або вже не будуть впливати на політику. Це можна було зробити по "гарячих слідах". Відразу після перемоги Майдану генеральний прокурор Махніцький міг розслідувати цю справу. А зараз багато матеріалів втрачені. При владі люди, які не хочуть об'єктивного розслідування. Випливуть усі закулісні діла, "договорняки", коли вони використовували ідейне натхнення людей для вирішення власних справ", - сказав політолог.
Президент-утікач Віктор Янукович визнав перевищення повноважень бійцями розформованого спецпідрозділу "Беркут" під час розгону студентів 30 листопада 2013 року.

Related

Політика 7948085579834961974

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item