Додону пояснили, чому Молдова не відмовиться від ЄС

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп

Європейське майбутнє Молдови залежить від парламенту і уряду, а не президента.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп привітав обраного президента Ігоря Додона з перемогою на виборах і нагадав йому про парламентську форму правління в країні.

"У виборах завжди є переможець. Я ж сподіваюся, що переможцем стане народ, і ніхто не вийде з них переможеним. Для цього люди повинні побачити зрілий підхід з боку політиків. Молдова є парламентською республікою, де ключовою є роль парламентської більшості. Ми поважаємо демократичну легітимність нового президента і хочемо працювати разом, на основі порядку денного модернізації Молдови", - написав Філіп на своїй сторінці у Facebook.

Він заявив, що як прем'єр-міністр продовжить виконувати обов'язки відповідно до повноважень, в тому числі в тому, що стосується відносин з обраним главою держави.

"Реформи, які ми маємо впровадити, і європейське майбутнє Молдови залежить від роботи парламенту і уряду. Тому ми повинні відійти від виборчої кампанії і повернутися до порядку реформ", - зазначив Павло Філіп.

Глава уряду наголосив, що "необхідно відмовитися від штучно нав'язаних в період кампанії тем, якою є, наприклад тема відмови від європейського шляху".

"Угода про асоціацію з ЄС і реформи є незворотними, і належать до національних інтересів. Важливо співпрацювати для досягнення успіху ключових реформ, які необхідні для модернізації країни. Молдова потребує мудрості співпраці, а не напруженості і криз", - резюмував Філіп.

Як повідомлялось, лідер проросійської Партії соціалістів Молдови Ігор Додон переміг на виборах президента, набравши 52,29% голосів виборців. За єдиного кандидата від правих проєвропейських партій Майю Санду проголосували 761 934 виборця, що становить 47,71%.

Related

Політика 6343328119353516785

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item