Санкції не допомогли. Туреччина приймає пороми з анексованого Криму

До листопада 2015 року пором Варяг виходив з Севастополя, йшов в Новоросійськ, де оформлялися відповідні суднові документи і тільки після цього він йшов в порт, тому що документацію, заповнену в Криму, турецька сторона не приймала
У Держдумі РФ заявили, що Туреччина приймає прямий пором з окупованого Росією Севастополя в Зонгулдак, незважаючи на офіційне невизнання анексії Криму.
Про це заявив "депутат" Держдуми від анексованого Криму Руслан Бальбек, передає УНІАН.
"До листопада 2015 року пором Варяг виходив з Севастополя, йшов в Новоросійськ, де оформлялися відповідні суднові документи і тільки після цього він йшов в порт, тому що документацію, заповнену в Криму, турецька сторона не приймала", - пояснив Бальбек.
Тепер же, за його словами, пряме сполучення відновилося і в листопаді 2016 року пором Варяг здійснив перший рейс безпосередньо з Севастополя в Зонгулдак з документами, оформленими в Криму.
"Турецька сторона прийняла їх (документи – ред.) і забезпечила весь необхідний портовий сервіс. Що ж це, як не пролом в санкційної блокаді? Турецький чиновник бере на оформлення документи, заповнені в Криму (територію, яку не визнає його уряд), оформляє вантаж, бажає щасливої дороги, а місцеве видання ще й пише статтю про те, як вони раді прибуттю кримського судна... Так, в Стамбулі на це закривають очі, не роблять жодних заяв, офіційно дистанціюються від Криму. Тим не менш держслужбовці Туреччині працюють з кримською компанією, приймають документи, заповнені в Криму", - стверджує Бальбек.
Нагадаємо, що країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій проти РФ.

Related

Події у світі 2659717621963100700

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item