ООН визнала Росію окупантом Криму

ООН визнала Росію окупантом Криму


У Генеральній асамблеї ООН прийняли проект резолюції про ситуацію з прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь.
Про це написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
За проголосували 73 країни, проти - 23, утримались - 76.
У проекті резолюції Росія називається країною-окупантом.
Ця резолюція закликає Росію надати міжнародним правозахисним механізмам, у першу чергу Місії ООН, безперешкодний доступ у Крим для моніторингу ситуації з правами людини.
Управління Верховного комісара ООН з прав людини закликають підготувати окремий тематичний звіт щодо ситуації на півострові.
У проекті резолюції наголошується, що необхідно скасувати рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу і звільнити незаконно затриманих.
Країну-окупанта в документі закликають дотримуватися своїх зобов'язань у рамках міжнародного права.
На засіданні комітету заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця підкреслив, якщо в Криму все гаразд з правами людини, то чому Росія не дає доступ на півострів міжнародних спостерігачів.
Росія відкинула всі факти, які навів представник України. Проти резолюції виступили Сирія, Китай, Білорусь, Болівія, Венесуела, КНДР, Куба, Казахстан, Індія, Сербія, ПАР і ще 12 країн.
За ухвалення резолюції на засіданні виступили з-поміж інших Велика Британія, США, Азербайджан, Грузія.
Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції. За проведення Москвою так званих виборів з участю Криму в 2016-му році парламент України визнав Держдуми РФ нелегітимною.

Related

Гаряча новина 8879448344673183895

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item