Ліквідація банку "Велес" – це політична розправа над "Батьківщиною"



Рішення Вищого адмінсуду України про незаконність ліквідації банку "Велес" доводить, що Національний банк України керувався не фінансовими, а політичними мотивами, розправляючись із банком.

Про це заявив основний акціонер банку "Велес", очільник Київської обласної парторганізації "Батьківщини" Костянтин Бондарев на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".
16 листопада 2016 року ухвалою Вищого адміністративного суду України визнано протиправною та скасовано постанову правління Національного банку України №875/БТ від 10 грудня 2015 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Банк Велес".
"Суд визнав, що Нацбанк ліквідував "Велес" безпідставно, не маючи на це жодних правових підстав. Це означає, що НБУ керувався винятково політичними мотивами", – зазначив Костянтин Бондарев.
Політик нагадав, що ліквідація банку відбулася одразу після виборів до місцевих рад, під час яких партія "Батьківщина" в багатьох регіонах, зокрема на Київщині та Черкащині, випередила "Блок Петра Порошенка. Водночас під час виборчої кампанії Бондареву як керівнику штабу через активну політичну діяльність "влада погрожувала забрати бізнес".
"Національний банк став інструментом тиску на опозиційні сили в руках президента Петра Порошенка. Я переконаний, що він і є замовником політичних репресій проти банку", – заявив Бондарев.
Обурення в акціонерів "Велеса" викликає заява голови НБУ Валерії Гонтаревої про те, що вона не має наміру виконувати рішення Вищого адміністративного суду, за яким Національний банк зобов'язаний поновити ліцензію банку "Велес".
"Якщо керівник державного органу каже, що не виконуватиме рішення суду, то це – кримінальна відповідальність", – переконаний політик.
Лідер Київської обласної "Батьківщини" запевнив, що й надалі добиватиметься у судах справедливості і доводитиме протиправні дії НБУ і його голови Гонтаревої стосовно банку "Велес".
"Гонтаревій за брехню доведеться відповідати. Ми звернемося до Генпрокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності за відмову виконувати рішення суду і щодо відшкодування збитків акціонерам", – заявив Бондарев.
Він переконаний, що Валерію Гонтареву треба негайно звільняти з посади голови НБУ, оскільки за період її правління банківську систему фактично зруйнували, а національна валюта знецінилася більш як утричі.

Related

Політика 2791005994673710401

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item