Прокуратура завершила розслідування проти екс-чиновника МОЗ Василишина, який організував масштабну схему поборів

Справу проти Василишина направлять до суду
Прокуратура Києва завершила досудове розслідування справи проти екс-заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина.
Як розповіли у відомстві, в ході слідства вдалося встановити, що колишній чиновник спільно з завідувачем відділення Олександрівської лікарні створили систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості здійснювати свої функціональні обов'язки, зокрема, проводити операції вказаної лікарні. За корупційною схемою ряд лікарів центру були зобов'язані передавати їм гроші, які отримували від пацієнтів
На даний момент підозрюваним і їх захисникам оголосили про завершення досудового розслідування, матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення.
Обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, Романа Василишина спіймали на отриманні хабара. При цьому генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що гроші, які хотів отримати Василишин, були мічені.
До цього Василишин відмовився давати свідчення, посилаючись на статтю 63 Конституції України.
Слідство встановило, що Василишин розробив схеми поборів з лікарів Олександрівської лікарні Києва, які в свою чергу вимагали гроші у пацієнтів. Крім Василишина затриманий керівник Олександрівської лікарні Юрій Серняк. Попередньо сума "внесків" Василишину становила від 50 до 100 тисяч гривень щотижня.

Related

Події в Україні 9222459416844076868

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item