Меркель зробила песимістичну заяву по Донбасу



Канцлер ФРН Анґела Меркель вважає "невидимими" кроки з виконання Мінських домовленостей, що робить неможливим зняття санкцій.
Про це вона заявила після зустрічі п'ятірки європейських лідерів із президентом США Бараком Обамою.
"Ми хочемо бачити, що робимо кроки в Мінському процесі. Поки що кроки "дуже невидимі"; навпаки, ситуація з безпекою за останні тижні не покращилася", - сказала вона.
Водночас вона запевнила, що сторони далі продовжуватимуть роботу, і "в певний момент" подумають над тим, як рухатися далі.
Меркель підтвердила, що обговорювала тему санкцій.
Вона також розповіла, що під час зустрічі американський президент і всі запрошені європейські лідери підтримали Нормандский формат і тісне співробітництво щодо української теми з США.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань". План дій містить пункт про проведення виборів на окупованій території.
На зустрічі в Берліні лідери Нормандської четвірки обговорювали питання так званої дорожньої карти.

Related

Політика 659782485883486710

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item