У Молдові відбулися протести проти результатів виборів президента

Кількасот протестувальників демонстрували своє ставлення до результатів виборів у Молдові
У неділю в столиці Молдови Кишиневі прихильники Майї Санду вийшли на протест в центрі міста, виступаючи проти результатів президентських виборів, в яких ЦВК оголосила переможцем лідера проросійської соціалістичної партії Ігоря Додона.
Акцію організувала група Молодь Молдови. Кількасот активістів тримали в руках прапори та плакати з написами: Геть ДодонаМи хочемо 3-го туру тощо, передає Радіо Свобода.
Мітингувальники заявили, що продовжуватимуть акції й надалі як у Кишиневі, так і в інших містах Молдови.
Водночас сама Майя Санду напередодні на сторінці у Facebook написала, що поки виступає за правовий метод боротьби у визначенні результатів виборів.
"Ми вирішили використовувати наразі всі засоби правового захисту, щоб оскаржити опубліковані результати", – написала Санду.
Нагадаємо, 13 листопада у Молдові відбулися президентські вибори. ЦВК повідомила, що більшість голосів виборців здобув проросійський кандидат Ігор Додон – понад 52% , тоді як його проєвропейськи налаштована опонентка Майя Санду – близько 47%.
Але були деякі громадяни Молдови, які не змогли проголосувати в дипломатичних представництвах країни в Лондоні, Бухаресті, Болоньї, Москві та інших містах, тому що організатори виборів не відправили достатню кількість бюлетенів.
Майя Санду заявила про оскарження результатів виборів, а Ігор Додон висловив жаль, що його суперниця "не визнає свою поразку", та попередив, що захищатиме свою перемогу.
За словами українського президента, він вважає неприйнятним навішувати ярлики "проросійських" на переможців виборів у Молдові та Болгарії.
"Вони дуже відомі політики, і я впевнений, що їх політика повинна бути проєвропейською, промолдовською і проболгарською", - сказав Порошенко.
Він також додав, що Україна готова до співпраці, і вимагає, насамперед, не грошей, не порад, не військової підтримки, а європейської єдності".

Related

Події у світі 5548799794982342408

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item