Аласанія розповів про спроби тиску на НТКУ з боку політиків

Аласанія розповів, як політики намагалися тиснути на НТКУ
Голова Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, який напередодні написав заяву про звільнення, заявив, що протягом 2,5 роки його роботи чиновники і політики намагалися тиснути на редакційну політику каналу.
В інтерв'ю Українській правді він розповів, що тиск відчувався, зокрема, з боку депутатів, міністрів і Адміністрації президента.
"Практично всі прес-служби наших політичних призначенців і депутатів, і міністрів, і служба президента, і АП. Вони всі намагалися дзвонити і тиснути, просити висвітлити ту чи іншу подію. Але тільки в одному з 10 випадків це був інформаційний привід - все інше піар. Ясна річ, у них невдоволення накопичувалося. Ми постійно відмовлялися", - зазначив Аласанія.
Раніше повідомлялося, що 1 листопада Аласанія заявив, що написав заяву про звільнення з займаної посади за власним бажанням. Своє рішення він пояснив проблемами з бюджетом пісенного конкурсу Євробачення-2017 та аналогічними труднощами з державним фінансуванням Суспільного телебачення, що формується в Україні на базі НТКУ, і значним психологічним навантаженням, зважаючи на тиск з боку громадськості і політиків.
Згодом Кабінет міністрів схвалив звільнення Зураба Аласанії.
Зураб Аласанія був призначений генеральним директором Національної телекомпанії України 26 березня 2014 року. Його кандидатуру запропонували представники медіа-спільноти.
Аласанія - журналіст, засновник і директор інформаційного агентства Медіапорт (Харків).

Related

Політика 8994895575054662700

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item