План "Шатун": Хто з депутатів вже здає Україну Путіну



Ледь не щодня ми дізнаємося про чергові викрутаси різноманітних сепаратистів - відкритих або латентних, які під час війни розгойдують ситуацію в тилу.


У роки Другої світової зрадників чи просто слабодухих судили за законами військового часу. У нас офіційно не війна, а АТО, але це не означає, що з російською агентурою потрібно панькатися й ліберальничати. Тож, що робити з особами, які розколюють країну, розгойдують регіони чи закликають подружитися з Росією? Депортувати, відбирати громадянство, садити на максимальні терміни? А як діяти стосовно тих, у кого є депутатська недоторканність?
Depo.ua неодноразово звертав увагу і влади, і спецслужб на кричущі факти повзучого сепаратизму в окремих регіонах. Це не лише Закарпаття, до якого прикуто багато уваги через хакнуту переписку радника Путіна Владислава Суркова. У нас вже до десятка регіонів, де місцеві ради поприймали договори про розподіл повноважень з центром. Ці договори не мають жодного стосунку до децентралізації, це відверто сепаратистські кроки окремих місцевих рад. Причому їхні дії явно координуються з якогось центру, мають непогану медійну підтримку. І, на жаль, не зустрічають належної протидії з боку спецслужб та інших органів, відповідальних за національну безпеку країни.
Після того, як за ґратами опинилася харківська комуністка Александровська, на певний час латентні сепаратисти притихли. Александровську випустили, і це стало сигналом для них, що все дозволено. Ось лише кілька останніх фактів, які потребують розслідування СБУ. Факт перший: 25 жовтня у Рівному відбувся форум за участю народних депутатів, депутатів Рівненської обласної ради, а також експертів і підприємців. Учасники форуму виступили за відновлення економічних зв'язків з країнами СНД, перш за все, з Росією. Наголошуємо – це дійство відбулося у Рівному. А виступав на ньому депутат від "Волі народу", екс-спікер парламенту Володимир Литвин. Один брат якого багато років командував прикордонниками, а другий – одним з корпусів сухопутних військ. Так от, Литвин, як цитує його "червоний" сайт Голос.ua, казав у Рівному: "Українська продукція не відповідає європейським стандартам, тому неможна втрачати традиційні ринки". А підспівувала йому про "унікальні ресурсні можливості" Росії така собі Юлія Залознова, доктор економічних наук з Донецька. В новині згадується й депутат Рівненської облради Віталій Ундір від… Блоку Петра Порошенка.
Факт другий: 31 жовтня у Львові відбувся міжрегіональний форум депутатів Львівської, Івано-Франківської та Київської обласних рад, на якому представили проект договору про розмежування повноважень регіонів з центральною владою. Спікерами там були депутати Київської облради від БПП Сергій Федорченко й Олег Балагура, "радикал" з Львівської облради Юрій Візняк і нардеп з пропрезидентської фракції Олег Барна. Той, що колись хапав Яценюка за причинне місце. Вам не здається, що в цій історії забагато БПП?
Факт третій: сьогодні "ватна" преса розтиражувала повідомлення про засідання депутатської групи Одеської міськради "За Порто-франко". Засідателі звернулися до президента із закликом активізувати прийняття змін до Конституції щодо реальної передачі повноважень регіонам, а також виконання політичної частини Мінських угод. Депутати вважають за необхідне наділити окремі райони Донецької і Луганської областей особливим статусом. Це, на їх думку, дозволить почати процес передачі владних механізмів іншим регіонам. У повідомленні згадується "опоблоківець" Сергій Дунаєв, який повчає, як треба виконувати Мінськ, і "ківаловець" Володимир Корнієнко. Зазначимо, що до складу цієї депутатської групи входить аж 18 депутатів, в основному – "опоблоківці".
Факт четвертий: сьогодні ж уже згадуваний Дунаєв у дуеті з чернівецьким екс-"регіоналом" Михайлом Папієвим прямо у парламенті закликали президента відновити економічні зв'язки з Росією, бо, бачте, без російського ринку Україна не зможе створювати робочі місця. Нагадаємо, у Дунаєва і Папієва є "духовний батько" - дніпропетровський нардеп Яків Безбах, який вже й підписи збирає за створення парламентської групи з відновлення економічних зв’язків з РФ. Віктор Пінчук, близьким до якого є Бехбах, мабуть, хоче торгувати з Росією, але навіщо займатися відвертою зрадою? І ставити під удар учасника мінської переговорної групи, екс-президента Леоніда Кучму, зятем якого є Пінчук.
Поки писався цей матеріал, досить ймовірно, що вже є п’ятий, шостий і так далі факти. Як боротися з потенційними сепаратистами, які напекли короваїв і чекають на Путіна? Можна за законами військового часу, а можна за законами, по яких спочатку садять, а потім відпускають на всі чотири боки…

Related

Події в Україні 436687294981887522

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item