Україна наполягла на реальному прогресі для звільнення полонених в Донбасі, рішення блокує РФ - Геращенко

Україна наполягає на звільненні заручників "Л/ДНР" до Різдва. Але ж звільнення, дата звільнення повністю залежить від РФ - Ірина Геращенко
Українська сторона в ході зустрічі міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" 29 листопада наполягла на завершенні процедури обміну полоненими з бойовиками Донбасу до Різдва.
Про це у Facebook повідомила член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірини Геращенко.
"Українська сторона наполягає, аби до Різдва, до нового 2017 року відбулося звільнення всіх заручників! Потрібно негайно розблокувати процес звільнення заручників, це підтримують Німеччина і Франція. Але ж звільнення, дата звільнення повністю залежить від РФ, представник якої знову не дає конкретні відповіді і не готовий до рішень в ключовому гуманітарному питанні", - написала вона.
За її словами, українська сторона надала кілька конкретних пропозицій щодо звільнення, в тому числі й підлітків, яких утримують в "Л/ДНР". 
В цьому контексті вона повідомила, що бойовики продовжують блокувати доступ представників Червоного хреста до заручників.
Раніше повідомлялося, що за підсумками останніх переговорів у Мінську 23 листопада бойовики підтвердили, що утримують 57 українців, тоді як самі вимагають звільнення понад 700 осіб, в тому числі й тих, хто не має відношення до подій в Донбасі.
За останніми даними у списку заручників, яких утримують бойовики Донбасу, залишаються 109 громадян України, серед яких як військові, так і цивільні.Крім того, ще 494 продовжують вважатися зниклими без вісти.

Related

Політика 4113197541500871180

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item