"СБУ має розслідувати скандальне опитування школярів", - Іллєнко



Народні депутати від ВО "Свобода" вимагають від СБУ негайно провести розслідування і притягти до відповідальности усіх чиновників Міносвіти України, причетних до скандального антидержавного опитування в українських школах, що ставить під сумнів існування Української держави.
Про це із трибуни парламенту 18 листопада 2016 року заявив "свободівець" Андрій Іллєнко.
Народний депутат повідомив, що директор департаменту загальної, середнього та дошкільної освіти Міністерства освіти Юрій Кононенко 24 жовтня 2016 року надіслав листи місцевим органам управління освіти щодо проведення опитування серед учнів 7-11 класів. Саме опитування укладене російською мовою і містить низку запитань антидержавного змісту.
До прикладу, опитування містить такі фрази (цитати перекладені з російської): "Я би хотів/ла, щоб Україна приєдналася до союзу з Росією"; "Українська і російська культури абсолютно однакові"; "Україна і Росія мають бути однією державою"; "Україна стає частиною великого союзу, що включає Росію"; "Україна розпадається на кілька окремих держав" тощо.
"Після таких запитань до дітей в українських школах у мене та "Свободи" виникають запитання до СБУ: що відбувається в Україні, у Міністерстві освіти? Це відвертий саботаж, шкідництво, промивання мізків українським дітям, промосковська пропаганда під час війни! Можливо, це інформаційна диверсія? Як будуть виховані майбутні покоління українців, якщо нині їм у школах пропонують такі тести? Яка мета цього опитування – ставити під сумнів існування української держави?
Вимагаємо від СБУ негайно провести розслідування та покарати усіх чиновників, які причетні до цієї ганьби. Спецслужби мають припинити цю вакханалію. Треба нарешті очистити українські органи влади від московської агентури, що вже здіймає голови та відкрито провадить антиукраїнську, антидержавну політику. Скільки ще має загинути українців на фронті, щоби московських гнид усередині країни було придушено?" – заявив Андрій Іллєнко.

Related

Суспільство 1364696331178222187

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item