Москва звинуватила Київ у викраденні військових

Військових нібито вивезли 20 листопада

В СБУ стверджують, що затримали на кордоні з Кримом двох дезертирів,

У Міністерстві оборони Росії звинуватили українські спецслужби в нібито незаконному затриманні і вивезенні з анексованого Криму двох російських військовослужбовців. Про це Интерфаксу повідомили в російському відомстві ввечері в понеділок, 21 листопада.
"20 листопада близько 13:00 за московським часом (12:00 за Києвом) співробітниками Служби безпеки України були незаконно затримані і вивезені з Криму на територію Миколаївської області (Україна) російські військовослужбовці: прапорщик Одинцов Максим Євгенович і молодший сержант контрактної служби Баранов Олександр В'ячеславович", - розповіли у військовому відомстві.
Міноборони РФ вимагає "негайного повернення на територію Російської Федерації" затриманих військових.За даними відомства, спецслужби України намагаються сфабрикувати проти Баранова і Одинцова кримінальне переслідування за нібито скоєні злочини проти України."Не відкидається, що для отримання "потрібних" свідчень на російських військовослужбовців буде надано психологічний і фізичний тиск", - сказали в військовому відомстві РФ.
У свою чергу в Службі безпеки України заявили про затримання на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.
"Йдеться про двох колишніх українських військових, які змінили присяги і пішли служити в російську армію після незаконної анексії Криму. Вони були затримані після перетину кордону на Чонгарі", - повідомили в СБУ агентству Інтерфакс-Україна.
У відомстві додали, що стосовно затриманих СБУ розслідує кримінальні провадження за статтями "дезертирство" і "державна зрада" Кримінального кодексу України.
Раніше в Міноборони пояснили, як ФСБ шукає "диверсантів" у Криму

Related

Політика 2677391473334193153

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item