Путін хоче послабити і зруйнувати Євросоюз - Гербст

Гербст припустив, як складуться відносини України і США при новому президенті
Цілі Путіна, можливо, йдуть далі Донбасу, Криму і в цілому України. Він хотів би послабити і зруйнувати НАТО і Євросоюз, заявив екс-посол США в Україні Джон Гербст в інтерв'ю RFI.
"Я вважаю, що наміри президента Путіна спрямовані на те, щоб здійснити реванш по відношенню до всіх структур безпеки в Євразії. Путін може це робити шляхом агресії. Ми це бачили і в Грузії, і в Донбасі", - сказав він.
На думку Гербста, НАТО являє собою життєвий інтерес для Америки, тому "ми повинні чинити опір агресії Кремля і на Кавказі, і в Україні, і в країнах Балтії", - сказав він.
Екс-посол також заявив, що в разі перемоги на президентських виборах Хілларі Клінтон, її політика щодо Кремля буде жорсткішою, ніж політика Барака Обами.
Америка повинна брати участь у цій "глобальній кризі", вважає політик.
"Коли ядерна держава підкорює територію іншої держави, це не європейський криза, це глобальна криза. А якщо це глобальна криза, то Америка повинна відігравати головну роль для того, щоб цій кризі запобігти. При Обамі ми цього не побачили, а при Клінтон, думаю, побачимо", - сказав Гербст.
Республіканського кандидата Дональда Трампа екс-посол називає "наївним" в питаннях Росії та інших міжнародних проблемах.
"Я побоювався того, що Володимир Путін міг би маніпулювати ним. Якщо буде так, як Трамп каже останні три-чотири місяці, то це буде наївна політика", - сказав Гербст.
Нагадаємо, раніше Джон Гербст назвав нинішні вибори президента США "дуже дивними".

Related

Події у світі 4610312967339669475

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item