Деканоідзе відреагувала на бунт активістів проти нового начальника поліції Черкаської області

Черкаські активісти виступили проти нового начальника поліції Валерія Лютого (по центру)
Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе пообіцяла втрутитися у ситуацію, що склалася довкола призначення Валерія Лютого начальником ГУ Національної поліції України у Черкаській області.
"Ми будемо радитися з усіма, в тому числі, з громадськістю. І приймемо рішення", - сказала Деканоідзе в коментарі DT.UA.
При цьому вона не уточнила позицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявивши лише, що з цього питання консультації також будуть проведені.
За даними джерел видання в МВС, через позицію міністра, а також заступника голови НПУ  Вадима Трояна начальника ГУ НПУ в Черкаській області не можуть призначити вже протягом декількох місяців. Зокрема, Троян є затятим противником призначення екс-керівника патрульної поліції міста Вадима Лісничука на цю посаду.
Нагадаємо, що ввечері 4 листопада під стінами ГУ Національної поліції в Черкаській області активісти влаштували мітинг проти призначення начальником обласної поліції Валерія Лютого, який до цього працював у правоохоронних органах Харківської області та був радником мера Харкова Геннадія Кернеса.
За повідомленням місцевого видання Дзвін, активісти кількох громадських організацій підпалили шини та штурмом взяли будівлю поліції, коли мало відбутися представлення нового начальника поліції області Валерія Лютого. Керівництво поліції одразу закрилося у приміщенні відділу бухгалтерії та лише після годинної наради вийшло до громадськості. За даними видання, Лютий одразу звинуватив громаду в захопленні приміщення поліції, активісти після словесної перепалки виштовхали його надвір.

Related

Суспільство 7049503407923219940

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item