В СБУ розкрили подробиці інциденту з Белавіа

В СБУ пояснили інцидент з Белавіа

Пасажир, через якого повернули літак, є проросійським провокатором, стверджують у відомстві.

В СБУ заявили, що вірменський громадянин Армен Мартиросян, через якого до Києва повернули літак Белавіа з погрозами підняти винищувачі, є проросійським провокатором.
Про це розповів начальник департаменту захисту національної державності СБУ Анатолій Дублик.
 
У відомстві вважають, він "є особою, яка безпосередньо контактує з українськими громадськими організаціями, що беруть участь в акціях протесту в рамках реалізації розробленого в Росії плану дестабілізації обстановки в Україні".
 
Представник СБУ заявив, що про це стало відомо з електронних листів радника президента Росії Владислава Суркова, доступ до яких отримали українські спецслужби.
 
"Контакт з політичними рухами в нашій країні, а також окремими громадськими організаціями, які беруть участь в акціях протесту, [здійснював] як правило наосліп, або за матеріальну винагороду - громадянин Вірменії Мартиросян", - сказав Дублик.
 
За його словами, СБУ зафіксувала неодноразові поїздки закордон, в тому числі в Росію, організаторів протестних акцій для отримання як фінансування, так і конкретних інструкцій.
 

Раніше в СБУ відповіли на винищувачі і Белавіа, пояснивши інцидент людським фактором. У відомстві вважають, що диспетчер перестарався.
 
Крім того, Украерорух не визнає провини в скандалі з Белавіа, стверджуючи, що диспетчер повернув білоруський літак відповідно до міжнародної практики.
 
Незважаючи на це, вчора Президент Порошенко вибачився перед білоруським колегою за Белавіа.

Related

Події в Україні 3833005486375580512

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item