Болгарія: РФ намагається розділити Європу

Росен Плевнелієв

Євросоюз втягнутий у нове і небезпечне протистояння, вважає президент Болгарії.

Росія намагається розділити і послабити Європу, а ЄС потрібно зайняти більш категоричну позицію у відносинах з Москвою. Про це заявив президент Болгарії Росен Плевнелієв в інтерв'ю ВВС.
"Сьогодні загроза виходить не стільки від (можливого, - ред.) вторгнення в Європу російських танків, а від російського впливу, який розділяє континент", - зазначив Плевнелієв.

На його думку, Європа не повертається до часів холодної війни, а, швидше за все, Євросоюз втягнутий у нове і небезпечне протистояння, так званий "холодний мир".
 
"Сьогодні в Європі не йдеться про повномасштабну війну і стрільбу по ворогах, мова йде про те, що пан Путін хоче зробити інші держави залежними", - наголосив болгарський президент.
 
Основними інструментами впливу Росії на Європу залишаються, за словами Плевнелієва, фінансування популістських партій і рухів, широка пропаганда і кібератаки, спрямовані на дестабілізацію ситуації серед опонентів.
 
Він зазначив, що Болгарія вже ставала об'єктом кібератак під час референдуму і місцевих виборів 2015 року, і ці хакерські атаки "пов'язані з Росією".
 
Як повідомлялось, у США вважають, що Росія намагається вплинути на політичні вибори по всьому світу.

Related

Політика 1827093216178991459

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item