Ми заслужили безвізовий режим

Як народ, як країна і як держава
Я не знаю, коли ми отримаємо безвізовий режим з Європейським Союзом. Але я впевнений, що ми його заслужили. Так, багато чого було втрачено з нашої вини - поки бюрократичний апарат і політичний клас в Україні розгойдувався на виконання виставлених Європою умов, кон'юнктура в країнах Євросоюзу змінилася, і тепер нам буде набагато складніше.
Але треба бути чесними до кінця і в іншому: позиція ЄС щодо України не дуже щира. Ми виконали всі виставлені умови за всіма пунктами дорожньої карти. Перелік цих умов збільшувався, терміни відтягувалися, і Україну точно ніхто не попереджав про якусь умовність безвізового режиму.
Відверто кажучи, мені все одно, що обіцяв Петро Порошенко. Він не міг давати якісь обіцянки, оскільки не був учасником процесу і не мав таких гарантій. Точно так само він не міг гарантувати виконання Мінських угод, не отримавши згоди на зміну Конституції у парламенту, також він не міг знати, куди поверне бюрократичний апарат ЄС.
Це не історія з невиконаними обіцянками, а банальний популізм. Чесна і відкрита розмова з власним народом дала б куди більше підтримки, розуміння і єдності, ніж намагання видавати бажане за дійсне. Тому що, ще раз повторюся, я щиро вважаю, що ми заслужили безвізовий режим - як народ, як країна і як держава.
Мустафа Найєм

Related

Політика 827255231875192588

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item