Половина українців не бачать результатів роботи антикорупціонерів

Майже 50% громадян України не відчули зменшення корупції в державі.
Про це свідчить опитування, яке проведені з 17 до 30 листопада.
Згідно з результатами дослідження, на питання "Чи відчуваєте зменшення корупції в країні?" 49,67% респондентів відповіли негативно.
24,64% вважають, що ситуація в країні зміниться, якщо генпрокурор посадить до в'язниці трьох друзів президента. На думку 21,13% опитаних, викривають лише "непотрібних" посадовців.
3,43% українців вважають, що чиновники та судді почали боятися брати хабарі.
Для реальної боротьби з корупцією в країні має бути один орган, який цим займатиметься.
Про це у коментарі сказав директор Інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.
"У країні має бути один орган із боротьби з корупцією. У нас таких 10. Розривають відповідальність. Фінансово-політичні групи намагаються взяти хоч один із них під контроль. Використовують як інструмент боротьби за владу. Проблема в системі. Потрібна одна закрита структура, політична воля і соціальна підтримка. 80-90% українців так чи інакше беруть участь у корупційній діяльності. Якщо самі не беруть хабарі, то знають про такі факти. Але не повідомляють про них до правоохоронних органів. У такій системі важко викоренити корупцію", - сказав Бортник.
На найвищому політичному рівні корупція зростає, зазначив експерт.
"Нікого з великих корупціонерів не покарали. Українці розчаровані процесом і перебігом боротьби з корупцією. Її стало більше на "високому" рівні. Набула відвертіших форм. Це через загострення політичної боротьби, зменшення кількості цікавих економічних активів, пожвавлення протистояння між фінансовими колами. Влада ізолювалася і не відчуває своєї відповідальності перед українцями. Йдеться про вище керівництво правоохоронних органів, Генпрокуратури, СБУ, НАБУ, президента, його оточення, парламентську коаліцію. Вони не чують аргументів суспільства", - наголосив Бортник.
ЄС втрачає терпіння через надто повільний темп Києва у боротьбі з корупцією.

Related

Події в Україні 3013145724824415432

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item