Москаль назвав неправдивою карту вирубки лісів Кутового



Інтерактивна карта вирубки лісів на Закарпатті, яку 2 листопада на засіданні Уряду представив міністр агропромисловості Тарас Кутовий, містить недостовірну інформацію.
Про це заявив очільник Закарпаття Геннадій Москаль, передає Politeka.
Згідно його слів, озвученні данні про масштаби вирубок не мають жодного відношення до лісокористування.
"Відкрити карту й звірити, де саме відбуваються оголошені незаконні вирубки, неможливо. Однак під час відеопрезентації карти міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим видно, що під виглядом незаконної вирубки подається ділянка площею 31 гектар на горі Віжень у Свалявському районі. Повідомляю шановному пану міністру, що це полонина, на якій ліс ніколи не ріс, не росте й не буде рости через природні умови. Це значить, що рубати його законно чи незаконно неможливо. Тому коли пан Кутовий показує полонину й розповідає, що масштаби незаконних рубок на Закарпатті вражають, особисто в мене виникають сумніви щодо його компетентності", ­– наголосив Геннадій Москаль.
Для реальної, а не показової боротьби за українські Карпати, Москаль порадив міністру Кутовому звернути увагу на ешелони з лісом, які йдуть за кордон через усі західні області України за винятком Закарпаття.
Нагадаємо, наразі Закарпатська область залишається єдиною в Україні, яка не вивозить за кордон навіть дозволену для експорту паливну деревину. Більше того, там не випускають за кордон вагони з так званими дровами і з інших областей.

Related

Події в Україні 566532008381831041

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item