З'явилася розшифровка переговорів повернення білоруського літака


У мережу виклали переговори пілотів літака білоруської компанії "Белавіа", який повернули після вильоту до аеропорту "Жуляни". 21 жовтня його розвернуло СБУ, щоб допитати одного з пасажирів.
Розшифровку публікує газета "Советская Белоруссия".
Диспетчери наказали літаку негайно повертатися до аеропорту вильоту. В компанії заявили, що диспетчер пригрозив, що в разі, якщо літак не виконає команди, українська сторона підніме в повітря винищувач". Коли літак приземлився, українські правоохоронці вивели з нього одного з пасажирів.
Розшифровку опублікували в неповному обсязі:
Диспечер: - "Белавіа-840", "Київ-Радар".
Пілот: - Слухаю.
Диспетчер: - "Белавіа-840", надійшла вказівка: вам необхідно повернутися на аеродром вильоту "Жуляни". За невиконання буде підняття бойової авіації на перехоплення.
Пілот: - А що трапилося таке?
Диспетчер: - До ефіру не можу передати. Після прибуття всі дізнаєтеся.
Пілот: - Не зрозумів, це хто вам передав?
Не отримавши відповіді, пілот дублює питання: - "Белавіа-840", це хто інформацію передав?
Диспетчер: - "Белавіа-840" - Украероцентр.
Пілот: - А причина яка?
Диспетчер: - Я отримав вказівку повернути вас на аеродром вильоту.
Пілот: - "Жуляни", так?
Диспетчер: - Так точно, "Жуляни".
Пілот: - Добре. Розвертаємось.
Далі в розшифровці наводять розмови екіпажу всередині машини. Пілоти, м'яко кажучи, стурбовані й засмучені, висловлюють припущення про причини надзвичайної пригоди - від небезпечної закладки в багажі й до конфлікту між військовими. В цей момент на борту було 136 пасажирів.
Диспетчер: - "Белавіа-840", "Київ-Радар".
Пілот: - Так.
Диспетчер: - "Белавіа-840", каже керівник польотів. Інформація про ваше повернення на аеродром "Жуляни" надійшла від військового керівництва. Доповідь детальніше вам скажуть після посадки.
Пілот: - Зрозуміло. Повертаємося.
З рейсу зняли та допитали вірменина Армена Мартиросяна. З початку подій на Майдані у Києві фігурував у повідомленнях ЗМІ як прихильник позиції тодішньої влади України та сепаратизму на Донбасі. Його відпустили того ж дня. До Білорусі полетів наступним рейсом.
Міністерство закордонних справ Білорусі вручило тимчасово повіреному у справах України в Республіці Білорусь Валерію Джигуну ноту протесту за повернення в аеропорт літака.

Related

Події в Україні 9157890865382973397

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item