Янукович заперечує, що радився з РФ про придушення Майдану



Четвертий президент України Віктор Янукович, який утік до Росії, запевняє, що не говорив про "придушення Майдану" з представниками російської влади.  
Про це він сказав після перерви у засіданні Святошинського райсуду Києва за допомогою відеозв'язку з ростовського суду в Росії.  
Після запитання захисту колишніх працівників "Беркуту", чи радився він щодо придушення протесту "з офіційними особами в Російській Федерації, крім Путіна", адвокат Януковича сказав, що в запитанні вже міститься твердження, але сам екс-президент відповів:
"Я ніколи не мав ні з ким розмов про придушення Майдану – ні всередині України, ні за її межами. Ні з ким! Якщо говорити про прізвища".
"Що ж стосується питань, із яких я мав розмови, – я мав розмови про врегулювання політичної кризи. Перш за все, це стосувалося питання підписання угоди про створення зони вільної торгівлі – питання, яке виникло як розбіжності між владою і суспільством", – сказав Янукович.
"І люди, які були на Майдані в той час – я з багатьма із них зустрічався. Крім того, я зустрічався – вам відверто скажу – і після цих подій", – заявив він.  
На уточнення про офіційних осіб РФ Янукович повторив: "Ні, ні – ні з ким у мене не було (консультацій), з Російської Федерації у тому числі".
За його словами, "люди були введені в оману лідерами опозиції і їхніми поплічниками" – і "це була помилка з їхнього боку, тому що це розхитувало стабільність у нашій країні".
Зазначимо, що раніше були припущення, що Кремль радив Януковичу застосувати силу до протестувальників.
Зокрема, екс-прем'єр-міністр і один із політичних лідерів Майдану Арсеній Яценюк вказував, що рішення про кривавий розгін Майдану на початку 2014 року було ухвалено після зустрічі Віктора Януковича з Володимиром Путіним у Сочі за два тижні до розстрілу мітингувальників.
Олена Рощенко

Related

Події в Україні 7586788961898434378

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item