Вибори в США: результати екзит-полів

Вибори в США: результати екзит-полів

Перші результати екзит-полів на виборах у США: хто перемагає в різних штатах (оновлюється).

Перші результати підрахунку голосів на виборах у США-2016: як голосують жителі різних штатів і хто перемагає в президентських перегонах - дізнавайтеся першими на Корреспондент.net у вночі 9 листопада.
Згідно з першими результатами екзит-полів, кандидат у президенти США від демократів Хілларі Клінтон попереду в штаті Пенсильванія і завдяки цьому поки набирає більше її суперника від республіканців Дональда Трампа, повідомляє Drudge Report.
При цьому Трамп попереду в таких штатах, як Арізона, Джорджія, Айова, Північна Кароліна й Огайо. 
У цей час щільна боротьба за перемогу йде в штатах Колорадо, Флорида, Мічиган і Невада. У цих штатах поки незрозуміло, хто саме переможе. 
Якщо спланувати голоси в штатах за результатами екзит-полу на інтерактивній карті, то це дає Клінтон 252 електоральних голоси, а Трампу - 230 голосів.
Голосування на виборах президента США почалося в другій половині дня, 8 листопада, за київським часом і завершиться вночі 9 листопада. У міру того, як дільниці будуть закриватися, ЗМІ почнуть оголошення результатів екзит-полів (exit poll) - опитувань виборців на виході з дільниць.
Реальні результати оголосять після того, як усі ділянки будуть закриті. Перші серйозні дані за екзит-полами в США з'являться близько другої години ночі 9 листопада за Києвом, коли закриються дільниці у Флориді. Важливими будуть результати екзит-полів і в "золотому штаті" Каліфорнії - там голосування завершиться о 6 годині ранку 9 листопада за Києвом.
Відзначимо, букмекери та експерти віддають перевагу (хоч і незначну) в прогнозах за виборами в США Хілларі Клінтон. Однак розрив між Клінтон і Дональдом Трампом, згідно з останніми соцопитуваннями, зовсім незначний і коливається в межах декількох відсотків.
Вибори в США: коли стартує голосування й оголосять результати
8 листопада виборці в США обиратимуть президентських вибірників, а вони пізніше й оберуть президента і віце-президента Америки. Але фактично результати президентських виборів 2016 року в США стануть відомі в Америці рано-вранці в середу, 9 листопада (приблизно в другій половині дня 9 листопада за Києвом). Традиційно той, хто програв на виборах, телефонує переможцю і визнає поразку.
У разі якщо голоси розподіляться порівну між виборцями (Клінтон і Трамп отримають по 269 голосів), президента призначить Палата представників.
Якщо розрив між кандидатами буде мінімальним, може знадобитися перерахунок бюлетенів до останнього.
Перші виборчі дільниці на сході США відкриються об 11-12 годині за Гринвічем (13:00-14:00 вівторка за Києвом).
У міру руху на захід 8 листопада почнуть відкриватися ділянки і в інших штатах, аж до Гаваїв, де голосувати почнуть о 17:00 за Гринвічом (19:00 за Києвом).
У міру закриття дільниць результати голосування у вигляді даних екзит-полів будуть повідомлятися по телеканалах та інших ЗМІ.
Вибори в США: коли оголосять результати ключових Штатів
О 00:00 (GMT, плюс 2 години за київським часом) середи закриються виборчі дільниці в першому ключовому штаті: Флориді. Вона дає 29 вибірників, а це більше 10% від загальної кількості, необхідної для перемоги на виборах.
Тоді ж стануть відомі результати голосування в Нью-Гемпширі - єдиному великому штаті на демократичному північному сході, де очікується реальна боротьба.
О 00:30 за Гринвічом закриються дільниці в Огайо. Штат-провісник, адже на всіх виборах, починаючи з 1964 року, він віддавав перевагу кандидату, який і ставав президентом. В аналогічний час надійдуть результати з Північної Кароліни.
О 01:00 (03.00 середи за Києвом) дізнаємося, як проголосував штат Пенсільванія. О 02:00 закриються дільниці в Нью-Мексико. Це теж "штат-барометр", який рідко помиляється в передбаченні.
Також о 02:00 настане черга Нью-Йорка. О 04:00 (6:00 за Києвом) закриються дільниці в найбільш густонаселеному штаті - Каліфорнії. Не секрет, що це найдемократичніший штат, і 55 його вибірників мають таку велику вагу, що поки рішення "золотого штату" не оголосять, говорити про перемогу на виборах буде рано.

Related

Події у світі 2040555047924207940

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item