Відносини з Росією критичні. Держдеп США закликав Москву прибрати ракети

Джон Кірбі озвучив позицію Держдепу США
Нинішній стан двосторонніх відносин з Росією – критичний, заявив під час брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.
"Відносини з Росією залишаються критичними і в деяких випадках – дуже і дуже складним завданням", - зазначив представник американського зовнішньополітичного відомства.
Він підкреслив, що з окремих питань США та Росія мали можливість досягти загальних підходів і працювати разом. Це стосується, зокрема, ядерної угоди з Іраном. Протягом останнього року американська сторона також мала надію на те, що Сирія може стати одним з таких питань.
У той же час Кірбі підкреслив, що істотне розходження у поглядах зберігається по відношенню до України, оскільки США ніколи не визнають анексію Криму.
Крім того, представник Держдепу нагадав про серйозний виклик у кіберпросторі з боку Росії, з яким довелося зіткнутися Сполученим Штатам.
"Це дуже складні стосунки", - підкреслив Кірбі, додавши, що поки не знає, як на все це буде дивитися наступна адміністрація Сполучених Штатів.
"Це їм вирішувати", - зазначив офіційний представник Державного департаменту США.
Крім того, офіційний Вашингтон вважає розгортання Росією ракет Іскандер, а також С-400 в Калінінградській області дестабілізуючим фактором для безпеки Європи і закликає Москву утриматися він таких дій.
"Ми розуміємо, що Росія має право проводити бойову підготовку своїх ядерних сил на власній території. Розгортання ракет Іскандер і С-400 в Калінінградській області дестабілізує європейську безпеку", - підкреслив представник Держдепартаменту США.
Він нагадав, що Росія погрожувала перемістити ракети Іскандер у Калінінград протягом останніх десяти років у відповідь на різні події в Європі, жодна з яких не вимагала такої військової відповіді.
"Ми також закликаємо Росію утриматися від дій, які не відповідають забезпеченню стабільності та безпеки в євроатлантичному регіоні", - підкреслив Кірбі.
Нагадаємо, раніше естонські ЗМІ повідомляли, що 7 жовтня в Калінінград під виглядом логістичних навчань прибуде російський ракетний комплекс Іскандер. За даними Міноборони Естонії, такі дії РФ спрямовані на демонстрацію НАТО свого впливу і подальше посилення контролю над Балтійським морем.
У Міноборони РФ підтвердили перекидання ракетного комплексу "в рамках бойової підготовки ракетних військ".

Related

Події у світі 6113468128530960088

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item