У Брюсселі міністри ЄС неофіційно обговорять вибори в США

Могерини запросила міністрів обговорити Трампа
Неофіційна зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, присвячена виборам президента США, відбудеться на запрошення глави дипломатії Євросоюзу Федерики Могерини увечері в неділю в Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"США - це стратегічний партнер великого значення. Ми хочемо продовжувати працювати з ними. В даний момент ми не знаємо, як будуть розвиватися обставини. Ми намагаємося встановити контакт з перехідною командою (адміністрації США). Ми вже запросили обраного президента в Брюссель. Пані Могерини попрямує в Сполучені Штати. Ми заслухаємо різні позиції міністрів ЄС під час вечері", - сказав високопоставлений європейський дипломат.
За його словами, "кожен раз після виборів в значних країнах, як, зрозуміло, Сполучені Штати - такий надзвичайно важливий партнер, виникають дискусії та роздуми".
"Були вибори, був результат, є наслідки цих виборів. І по багатьох пунктах, майже з усіх, ми повинні дочекатися, що скаже перехідна команда обраного президента, і буде хороша можливість, щоб міністри обговорили це за столом. Наші позиції по цих пунктах не визначаються Сполученими Штатами", - додало джерело, відповідаючи на уточнююче питання про зміст дискусії під час вечері.
Він пояснив, що мова йде про неформальну зустріч міністрів, які збираються час від часу, і це не в перший раз. "Це буде неформальна дискусія з питань великого значення", - сказав представник ЄС.
"Трансатлантичні відносини мають дуже велике значення не тільки для зовнішньої політики, а для всієї гами політики ЄС, і ми, звичайно, хотіли б продовжувати нашу потужну співпрацю зі Сполученими Штатами", - зазначив дипломат.
Нагадаємо, раніше Федеріка Могерини заявила, що політика Євросоюзу щодо України не зміниться з приходом до влади в США Дональда Трампа.

Related

Події у світі 308714739110621883

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item