На адмінкордоні з Кримом затримали військових-зрадників: хроніка подій

Баранова і Одінцова затримали на Чонгарі
НВ стежить за всіма подіями, пов'язаними з затриманням на адміністративному кордоні з Кримом колишніх українських військових - зрадників.
22 листопада
Подробиці від СБУ
Глава СБУ Василь Грицак розповів, як затримували дезертирів Баранова і Одінцова. Спецслужба отримала інформацію, що вони хочуть на території материкової України незаконно придбати документи про закінчення навчального закладу. Це їм було потрібно, щоб стати офіцерами вже Російської Федерації. Саме для цього вони прибули на КПВВ Чонгар, де повинні були зустрітися з кур'єром - громадянином України.
Глава СБУ розповів, що потім кур'єра мали намір викрасти російські прикордонники, щоб передати ФСБ. Таким чином кур'єру не потрібно було би платити.

ВІДЕО


Баранова і Одінцова передали до військової прокуратури. Грицак зазначив, що теоретично вони можуть потрапити до "списків з обміну заручниками".


Арешт
Перший заступник військового прокурора Південного регіону України Петро Вознюк повідомив, що суд заарештував Баранова і Одінцова на два місяці. При цьому Одінцов може вийти на волю під заставу в 250 тисяч гривень, а Баранов - 350 тисяч гривень.
Подробиці затримання від Міноборони України
Спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що Одінцов і Баранов самі перетнули адмінкордон з анексованим Кримом. Під час перевірки документів з'ясувалося, що вони є українськими дезертирами, які перейшли на бік ВС РФ під час анексії півострова.
При цьому Мотузяник заявив, що поки що невідома причина, навіщо військові РФ перетинали кордон.
Хто такі Баранів і Одінцов
Журналіст Антон Наумлюк опублікував деякі дані про затриманих військовослужбовців. За його словами, Баранов народився 1983 року в Каневі Черкаської області. Служив у званні молодшого сержанта ВМС України на посаді планшетист командного пункту в. ч. А1100 в Новофедорівці. Призивався в Саках у 2001 році. Одінцов народився 1983 року в Новофедоріці Сакського району. Служив у званні прапорщика в тій же в. ч. А1100, що і Баранов на посаді старшого повітряного стрільця-радиста вертолітного загону вертолітної ескадрильї. Призивався теж в Саках роком раніше.

Максим Одинцов
Максим Одинцов


Військова частина А1100 10-ї морської авіаційної бригади ВМС України була захоплена в результаті штурму 22 березня 2014 року.
За даними журналіста, Баранов і Одінцов пройшли перепідготовку у військово-повітряній академії Жуковського у Воронежі.
21 листопада
Повідомлення від Міноборони РФ і СБ України
Увечері в понеділок Міністерство оборони Росії обвнило Службу безпеки України у викраденні в Криму двох російських військових: прапорщика Максима Одінцова та молодшого сержанта - контрактника Олександра Баранова. Оборонне відомство заявило, що українська спецслужба вивезла їх у Миколаївську область.
За версією МО РФ інцидент стався 20 листопада близько 13:00.
У відповідь на це СБУ заявила, що на адміністративному кордоні з Кримом затримано двох дезертирів: після анексії півострова Росією вони перейшли служити в російську армію.

Related

Події в Україні 3317202571971356379

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item