СБУ викрила діяльність підприємства, яке фінансувало терористів



Співробітники СБУ викрили діяльність потужного конвертаційного центру з офісами у Києві та Краматорську, через який фінансували терористів.
Про це повідомляють у прес-службі СБУ.
"Правоохоронці встановили, що колишній донеччанин, який живе у Києві, налагодив постачання продуктів харчування до тимчасово окупованого бойовиками Донецька із власного оптово-роздрібного складу в Краматорську. Податки до бюджету він сплачував терористичній організації. Працівники спецслужби задокументували, що зловмисник створив конвертцентр, через який обслуговував низку аграрних підприємств Київщини. Він переводив для комерсантів гроші у готівку через фіктивні безтоварні операції та "допомагав" бізнесменам протиправно формувати податковий кредит. За попередніми оцінками, місячний обіг "конверту" становив понад 40 мільйонів гривень. Під час обшуків в офісних та складських приміщеннях організатора у Києві та Краматорську оперативники СБУ вилучили понад 4 мільйони гривень, 100 тисяч доларів США, 30 тисяч євро, печатки та документи фіктивних підприємств, зокрема зареєстрованих в офшорній зоні та задіяних в оборудці", - повідомляють у СБУ.
Відкрито кримінальне провадження за статтею фінансування тероризму.
Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно глави департаменту нотаріату та банкрутства "міністерства юстиції" ЛНР.

Related

Гаряча новина 2707129834472621114

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item