Прихильники Саакашвілі вийшли на мітинг у Києві

Гасло мітингу - Остання зима цієї Ради
У центрі Києва, біля пам'ятника В'ячеславу Чорноволу на Музейному провулку, пройшла акція прихильників Руху нових сил і одного з його лідерів, екс-голови Одеської ОДА, Міхеіла Саакашвілі.
Багато мітингувальників тримали прапори України та Євросоюзу.
Гасло мітингу - Остання зима цієї Ради.
Демонстрантам роздавали буклети з розділами 100 невиконаних обіцянок Ради і Наші вимоги.
Організатори вимагали заборонити політичну рекламу на телебаченні, зняти таємний мораторій на реєстрацію партій, змінити голову та склад Центральної виборчої комісії, не дозволяти балотуватися тим, хто голосував за диктаторські закони, скасувати мажоритарну систему виборів і заборонити переобиратися в парламент прогульникам і "кнопкодавам".
Трансляцію мітингу опублікував Міхеіл Саакашвілі на своїй сторінці Фейсбук.
Саакашвілі подякував людям за те, що прийшли і відгукнулися на заклик його партії, а також висловив критику чинній владі, яка "методично бере під свій контроль всі телеканали і створює ілюзію політичного процесу".
"Зі мною ці штуки не пройдуть: мною неможливо маніпулювати, мене неможливо залякати тому, що у мене немає начальників. У тому числі і в кабінеті президента. Мій єдиний керівник - народ України. І так повинен думати весь уряд", - заявив Саакашвілі.
Також, за словами Саакашвілі, він зібрав людей для того, щоб висловити недовіру Верховній Раді. 
"Ця Рада не дослухається ні до свого народу, ні до рекомендацій міжнародних інституцій. Навіть ті люди, які розуміють критичність моменту, не можуть зрушити цю Раду з мертвої точки. Ми хочемо, щоб в рамках чинного законодавства були призначені позачергові вибори. Ми хочемо, щоб було змінено законодавство, що дозволить новій крові увійти до наступного парламенту", - зазначив він.


Раніше НВ повідомляло, що 7 листопада Міхеіл Саакашвілі оголосив про відставку з посади голови Одеської обласної державної адміністрації у зв'язку з тим, що Одеську область продовжують "здавати корупційним кланам".
Через чотири дні Саакашвілі заявив про створення власної політичної партії, яка прийде на зміну "баригам у Верховній Раді".

Related

Події в Україні 4960587142370156880

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item