Аваков повідомив деталі затримання вчительки, яка намагалася продати ученицю на органи

Викладач української мови та літератури (на фото праворуч) намагалася продати дитину на органи
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про деталі затримання правоохоронцями вчительки з Харківської області, яка намагалася продати за 10 тис. доларів свою 13-річну ученицю на органи.
"Це нелюдь... її зловили, але вона спокійна.. вона з моєї рідної Харківщини.. і навіть не дуже збентежена, а що такого особливого..Вона громадянка України, їй 52 роки, викладач української мови та літератури спецінтернату для важких підлітків в Харківській області", - написав Аваков в Facebook.
За його словами, вчителька "підбирала покупця, торгувалася", "пропонувала привести дівчинку в зазначене місце і посадити в машину до покупця".

Галина Ивановна почти год разрабатывала свой "бизнес-план"
Галина Іванівна майже рік розробляла свій "бізнес-план"


"Коли покупець поцікавився здоров'ям дитини, натякаючи, що мова йде про вилучення органів - за 1000 гривень принесла фотографії дівчинки та медичну карту", - додав міністр.
Аваков уточнив, що операція з запобігання злочину тривала 4 місяці - весь цей час велася негласна охорона дитини. "Галина Іванівна майже рік розробляла свій "бізнес-план" з продажу 13-річної землячки. Вона зарахувала дівчинку із неблагополучної родини в свій інтернат, підшукувала покупця, передавала документи. "Взяли" продавчиню "на гарячому" - коли вона вивела дитину за територію інтернату, привела дівчинку до "покупців" і взяла гроші", - повідомив глава МВС.

Негласная охрана ребенка велась 4 месяца
Негласна охорона дитини велася 4 місяці


Як розповів Аваков, за законом вчительці загрожує від 3 до 12 років позбавлення волі. "Я, як людина, як батько, вважаю, що за подібні злочини нелюдь повинна отримати довічне", - заявив він.
Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у Харківській області працівники прокуратури і поліції викрили педагога однієї з шкіл-інтернатів, яка намагалася продати за $10 тисяч 13-річну вихованку закладу.

Related

Події в Україні 8584917630308739083

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item