Запустили ще одне україномовне радіо



У Києві презентували нову радіостанцію - Radio1.ua з винятково українським мовленням. У заході взяла участь організаторка проекту, співачка і композиторка, переможниця пісенного конкурсу "Євробачення-2004" Руслана Лижичко. 
Про це повідомляє "Укрінформ".
"Говорити сьогодні, що ми хочемо зробити україномовний продукт, - цього не достатньо. Ми хочемо зробити україномовний актуальний, креативний продукт, наповнений тим, що сьогодні може спричинити резонанс", - сказала вона під час зустрічі.
Один із організаторів проекту, засновник та ідеолог радіо "Львівська хвиля" Юрій Зелик пояснив, що засновники ставлять перед собою досить амбітне завдання - зробити Radio1.ua популярним на всю Україну.
"Одне з завдань, яке ми ставимо, - збалансувати інтереси й пріоритети в різних регіонах. Ми спробуємо зробити радіо, яке буде популярне у всіх регіонах України - від Одеси до Львова та Ужгорода включно. Завдання непросте, проте підходи для його вирішення існують", - заявив Зелик.
Для отримання коштів організатори розраховують на широку інтернет-аудиторію за кордоном і відповідно планують її монетизувати. Сподіваються на допомогу діаспори та донорів.
"Цей проект не суто бізнесовий. Він має важливу роль для України", - зазначив автор і реалізатор проектів радіо "Ютар", "Star FM", "Star TV", "Погода ТБ" Юрій Лященко.
За його словами, організатори розробили проект тимчасового мовлення в зоні АТО. Також існує проект мовлення Radio1.ua на захоплених донецьких і луганських частотах, аби перекрити сепаратистські сигнали на українській території.
Верховна Рада встановила квоти на звучання україномовних пісень для радіо. За закон проголосували 268 депутатів. Відтепер кожна третя композиція в ефірі має бути українською. Виняток зробили для мовників, які крутять не менш як 60% європейських пісень. Для них українська пісня буде кожною четвертою.

Related

Події в Україні 1245851789904564207

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item