У МЗС вичитали консулу Польщі за слова про Бандеру



Раніше генконсул Польщі у Львові Веслав Мазур назвав Бандеру "бандитом" і зазначив, що "українці мало знають історію".

Міністерство закордонних справ України провело бесіду з генконсулом Польщі у Львові Веславом Мазуром через його висловлювання про Степана Бандеру. Про це повідомив народний депутат Олег Мусій на своїй сторінці в Facebook.
"МЗС провів з ним "виховну бесіду", Мазур визнав свою неправоту і запевнив, що антиукраїнська риторика більше не повториться (з суттєвим застереженням - не залежно від його переконань)", - написав він. 
Мусій зазначив, що МЗС відстежує дії і заяви Мазура, щоб визначити, чи доцільно його затверджувати генконсулом Польщі у Луцьку. 
"Прикро, що МЗС не вистачило духу по-справжньому поставити на місце дипломата, який явно зарвався. Побоюючись "ескалації у відносинах і аналогічної відповіді", МЗС, на жаль, продемонстрував безхребетність і обмежився тактикою умовлянь", - написав нардеп. 
Мусій привів копію на офіційну відповідь МЗС України, в якій повідомляється, що свою стурбованість подібною заявою відомство висловить і послу Польщі.
Як повідомляли ЗМІ, Мазур під час засідання комітету Сейму назвав Бандеру "бандитом" і зазначив, що "українці мало знають історію". 
"На жаль, так склалося, може, навіть трохи недипломатично, що коли президент Ющенко перед закінченням своєї кар'єри визнав Бандеру героєм, як і УПА, на питання журналіста, що я про це думаю, відповів одразу: як може бути бандит героєм? Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не повинні ховати голови в пісок", - заявив Мазур.
Пізніше Мусій вимагав оголосити Мазура персоною нон грата в Україні за його висловлювання.

Related

Політика 8816170878332457997

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item