Уряд Австралії вже наступного року може ратифікувати атомну угоду з Україною

Профільні відомства - Рада і Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії підтримали схвалення Угоди
У Загальному постійно діючому комітеті з питань договорів Федерального парламенту Австралії почалася процедура громадського обговорення Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Австралії про співробітництво у сфері використання атомної енергії в мирних цілях.
Згадана процедура є одним з етапів проходження Угодою внутрішньодержавних процедур в Австралії, повідомляє Укрінформ.
Обговорення в Загальному постійно діючому комітеті з питань договорів велося навколо зауважень, поданих громадським сектором - екологічними організаціями Австралійський фонд з питань консервування та Громадяни за ядерне роззброєння - і рекомендацій, наданих Радою сировини та Міністерством закордонних справ і торгівлі Австралії.
В ході обговорення було позитивно оцінено виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань, добровільна відмова України від ядерної зброї, ратифікацію Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, зміцнення співпраці з Асоціацією західноєвропейських органів ядерного регулювання (WENRA) і т. д.
Серед аргументів проти - претензії щодо шкоди навколишньому середовищу та зношеність обладнання українських ядерних реакторів, а також конфлікт на сході України.
Профільні відомства - Рада і Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії підтримали схвалення Угоди.
Згідно з процедурою, профільний комітет буде працювати з угодою протягом 20 парламентських засідань (Parliament review process), тому австралійська сторона очікує завершення процесу в першій половині 2017 року.
Раніше повідомлялося, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко та президент Європейської організації з питань юстиції (Євроюст) Мішель Конінкс у Брюсселі підписали Угоду про співробітництво в сфері юстиції та атомної енергетики.

Related

Економіка 6590731784239493287

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item