Росія вимагає від Швейцарії пояснень з приводу інциденту з російським спецбортом

ЗМІ повідомили, що винищувачі Швейцарії на близькій відстані супроводжували російський спецборт
У п'ятницю, 18 листопада, літаки швейцарських ВПС деякий час на близькій відстані супроводжували літак спеціального льотного загону Росія, що прямує з Москви до Перу, у зв'язку з чим посольство РФ в Швейцарії направило до МЗС Швейцарії ноту, повідомляє Інтерфакс.
"Ми направили ноту, в якій попросили роз'яснень та висловили подив у зв'язку з цим інцидентом, просили виключити це в майбутньому", - заявили в посольстві РФ в Швейцарії.
За даними агентства, винищувачі ВПС Швейцарії наблизилися до російського лайнера Іл-96 СЛО Росія і деякий час супроводжували його, міняючись місцями. Вони завершили супроводження літака після того, як він покинув повітряний простір Швейцарії.
На борту лайнера перебували російські журналісти, а також деякі члени делегації, які будуть супроводжувати російського президента Володимира Путіна на саміті Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Лімі, Перу. При цьому сам Путін летить на саміт іншим літаком.
Нагадаємо, що на саміт АТЕС в Перу також виїхав президент США Барак Обама в рамках свого останнього закордонного турне на посаді глави США. Деякі джерела не виключають зустрічі Обами і Путіна в кулуарах саміту.

Related

Події у світі 8206750288749547012

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item