Лідери парламентських фракцій підготували звернення до ЄС



Лідери майже всіх парламентських фракцій підписали проект звернення до Європарламенту та Ради ЄС щодо надання Україні безвізового режиму без відстрочки. 
Проект буде зареєстрований сьогодні, 15 листопада.
Про це віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко написала на сторінці в Facebook, висловивши надію, що в цей же день, 15 листопада, документ буде поставлений на голосування.
"Ми з розумінням ставимося до нових викликів, які постали перед ЄС, зокрема до міграційній кризи, а також до зусиль Євросоюзу ввести спецмеханізм, як елемент захисту своїх кордонів. Але ми проти прив'язки старту безвізового режиму до спецмеханізму. Це подвійні стандарти, оскільки інші країни, які мають безвізовий режим з ЄС, користується всіма перевагами, для них не закрили безвізовий режим до старту спецмеханізму", - написала Геращенко.
Віце-спікер також повідомила, що питання обговорювалося на круглому столі за участю посла ЄС в Україні пана Мінгареллі. Вона підкреслила, що Україна виконала всі 144 критерії плану дій візової лібералізації.
Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна отримає безвізовий режим до 24 листопада, коли в Брюсселі відбудеться саміт Україна - ЄС.

Related

Політика 7413622952850584919

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item