Суперниця проросійського кандидата у президенти Молдови назвала визнання Криму частиною РФ державною зрадою

Майя Санду назвала  анексію Криму з боку РФ порушенням норм міжнародного права
Кандидат у президенти Молдови від Партії дій і солідарності Майя Санду заявила, що в умовах придністровського конфлікту в Молдові будь-яка форма визнання Криму частиною РФ є державною зрадою.
В інтерв’ю Радіо Свобода Санду назвала окупацію Криму порушенням норм міжнародного права.
"Моя думка однозначна: Крим – частина України, окупована Російською Федерацією в порушенні норм міжнародного права. Стверджувати, що Крим є частиною Росії, – це форма державної зради, особливо, в умовах, в яких перебуваємо ми, Республіка Молдова, де так само є окупований регіон, який контролюється сепаратистським режимом", - зазначила політик.
Санду також наголосила, що її опонент – проросійськи налаштований кандидат Ігор Додон – використовує тему приналежності Криму, щоб перетворити голосування на президентських виборах у геополітичне.
Нагадаємо, за тиждень до президентських виборів суперник Санду лідер проросійської Партії соціалістів Ігор Додон, відповідаючи на питання про те, кому належить Крим,відповів: "Російській Федерації".
Згодом Додон заявив, що не визнавав Крим частиною Росії, а озвучив нинішній стан речей де-факто.
На виборах 30 жовтня Додон набрав 48,23% голосів виборців, а єдиний кандидат від проєвропейської опозиції Майя Санду - 38,42% голосів. Вони будуть боротися в другому турі виборів 13 листопада.

Related

Події у світі 7658288502337550611

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item