У Кишиневі знову протести через вибори



В акції взяли участь кілька сотень людей.

У центрі Кишинева проходить акція протесту, учасники якої вимагають скасувати результати другого туру президентських виборів, на яких переміг Ігор Додон, повідомляє "Інтерфакс Україна".
 
Мітинг проходить на площі Великих Національних зборів. Він зібрав кілька сотень людей, в основному це молоді люди і студенти. Протестувальники заявляють, що другий тур був сфальсифікований, тому вимагають відставки керівництва ЦВК і міністра закордонних справ.
 
На площі скандують "Майя Санду - президент" і "Геть Додона!". Також лунають заклики до об'єднання Молдови з Румунією, яка є членом ЄС.
 
Організатори акції молодіжні організаціями "Честь, гідність і Батьківщина" і "Молодь Молдови". Протест на площі проходить мирно.

Мітинг завершився закликом знову вийти на акцію протесту біля Палацу республіки, щоб зірвати інавгурацію обраного президента Ігоря Додона, "якщо Конституційний суд визнає результати цих вкрадених виборів дійсними".
 
Нагадаємо, 13 листопада у Молдові відбувся другий тур президентських виборів. За результатами підрахунку всіх голосів на виборах,  перемогу здобув лідер Соціалістичної партії Молдови Ігор Додон.
 
Основний конкурент Додона, лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду заявила, що збирає підписи під онлайн-петицією про оголошення результатів виборів президента Молдови недійсними.
 
Додон розкритикував асоціацію Молдови з ЄС і виступив за партнерство з Росією.

Related

Події у світі 8850002632505873987

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item