Український цукор вперше відправиться в Китай

Українським виробникам цукру доведеться добре попрацювати, щоб постачати продукцію безпосередньо в Китай, а не через звичний всім Гонконг
Україна отримала перші заявки на постачання цукру в Китай.
Про це повідомила прес-служба профільної асоціації Укрцукор.
"Станом на сьогоднішній день, ми вже маємо заявки із специфікаціями на постачання цукру та готуємо списки потенційних клієнтів", - цитують слова аналітика сировинних ринків та сільського господарства асоціації Василя Долінського.
Відзначається, що протягом трьох днів участі асоціації на найбільшій продовольчій виставці азіатського регіону ANUFOOD China 2016 напрацьовано більше 30 бізнес-контактів на постачання цукру крім Китаю, до Шрі-Ланки, Південної Кореї, Лівії, Анголи і ЄС.
За словами Долинського, зараз існують певні обмеження з прямим виходом на китайський ринок, оскільки українському цукру потрібне спеціальне ліцензування, отримання якого є складною бюрократичною процедурою. Тому українським виробникам доведеться добре попрацювати, щоб поставляти свою продукцію безпосередньо в Китай, а не через звичний всім Гонконг.
"Незважаючи на всі заперечення, ми все ж зуміли зацікавити китайського споживача, зокрема коричневий буряковий цукор і білий рафінований, який був представлений на нашому стенді викликав чималий ажіотаж серед відвідувачів", - додав Долинський.
За даними асоціації Укрцукор, ціни на цукор в китайських супермаркетах досить привабливі – від 38 грн/кг.
Також в асоціації відзначили, що враховуючи те, що квоти на безмитні поставки цукру в ЄС для українських виробників залишаються незмінними - 20 тис. т і цей обсяг виробники закривають в перший місяць поставок, актуальним залишається пошук нових ринків збуту.
Нагадаємо, що Україна за 2015/2016 маркетинговий рік (вересень-серпень) експортувала 113 тис. тонн, що на 3% більше, ніж роком раніше.

Related

Економіка 8252863558172187727

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item