СБУ обшукала офіс Інтертелекому в Одесі через співпрацю з Кримом

СБУ провела обшуки в одеському офісі телекомпровайдера Інтертелеком
Співробітники Служби безпеки України провели обшуки в офісі українського підприємства телекомпослуг, перекривши несанкціонований канал зв'язку з окупованим Кримом.
У той же час Думська повідомляє, що в офісі телекомунікаційного оператора Інтертелеком в Одесі проводяться обшуки. Правоохоронці вилучають комп'ютери, техніку, документи. Весь персонал відсторонений від роботи.
Компанія частково припинила роботу з надання телекомпослуг. Одесити повідомляють про відсутність мобільного інтернету.
Гендиректор компанії Борис Акулов заперечує звинувачення у сприянні російським спецслужбам. Його коментаря про постачання телекомпослуг в окупований Крим на даний момент не було. 
Також керівництво компанії звернулося до президента України, генерального прокурора та голови СБУ з проханням вплинути на правоохоронців.
У свою чергу за даними СБУ, завдяки співпраці з російськими спецслужбами країна-агресор отримала можливість для несанкціонованого втручання в роботу телекомунікаційних мереж України.
СБУ підозрює, що компанія передала в користування російським провайдерам частину свого обладнання і мережі у анексованому Криму. Трафік з півострова надходив на технічну площадку компанії на території України, через який забезпечувався телефонний зв'язок Криму з Росією і невизнаним Придністров'ям, пояснили в СБУ.
"Фактично підприємство продовжувало надавати телекомпослуги на території півострова, що заборонено законодавством", - сказано в повідомленні СБУ.
Інтертелеком – український CDMA-оператор, що надає послуги місцевого і мобільного зв'язку по всій країні. В Одесі у цієї компанії центральне представництво.
Раніше СБУ провела обшуки в будівлі Луганської обладміністрації.

Related

Гаряча новина 3305694267580314546

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item