Алкоголь і цукор. Експерт назвала чотири продукти, які прискорюють старіння

Алкоголь для старших людей на кшталт «чистої отрути»
«Не в наших силах повернути час назад, але ми можемо вжити заходів, щоб запобігти хворобам та передчасному зносу організму», – пише в колонці для The Huffington Post  американська журналістка Ягана Ша
Автор попросила спеціаліста з внутрішньої медицини Еріку Шварц розповісти, як харчування людини впливає на процес старіння організму.
«З роками найбільшою проблемою стають запальні процеси, – зазначає Шварц. – Запалення викликають хвороби і прискорюють старіння. Найкращий спосіб протистояти цьому – протизапальна дієта».
Далі колумністка перераховує чотири продукти, яких, за словами Шварц, варто уникати, щоб запобігти запальним процесам і, як наслідок, передчасному старінню.
Алкоголь
Можливо, коли ви були молоді, організм відмінно справлявся з кількома стаканчиками алкоголю, але з віком це змінюється. За даними Національного інституту здоров'я, чутливість до алкоголю з роками може підвищуватися, оскільки рівень води в організмі знижується. Шварц вважає, що алкоголь для старших людей на кшталт «чистої отрути». Здатність печінки виводити токсини погіршується. Крім того, алкоголь зневоднює шкіру. Тому якщо ви переберете зайвого, вранці матимете не найкращий вигляд.
Оброблена їжа
Організму легше переробити здорові, справжні продукти – овочі, фрукти, яйця тощо і взяти з них поживні речовини, продовжує автор. А пакетовану, оброблену їжу організму засвоїти складніше, особливо коли в неї додано інгредієнти, що подовжують термін придатності і не мають живильної цінності. Обережно ставтеся до продуктів, які смажені у фритюрі, а також містять транс-жири і насичені жири. Вони можуть підсилити запалення – те, чого ви намагаєтеся уникнути. Оброблені продукти також часто містять багато цукру, а це означає додаткові калорії і знову-таки посилення запальних процесів.
Замінники цукру
Намагатися обмежити споживання цукру – хороша ідея. Але не варто заради цього вдаватися до цукрозамінників. Штучні підсолоджувачі часто містяться в продуктах, які продаються під лейблом «не містить цукру». Шварц зазначає, що наші органи не знають, як впоратися з цими хімічними речовинами. При прийомі у великих кількостях вони можуть викликати неприємні побічні ефекти: здуття живота, гази, проносний ефект. Крім того, цукрозамінники часто солодші, ніж звичайний цукор. Тобто, якщо ви звикнете до них, перейти на звичайний цукор стане складніше – ви хотітимете його у великих кількостях. Шварц називає штучні підсолоджувачі «токсинами», які можуть викликати запалення.
Молочні продукти
З віком, зазначає автор, рівень лактози може знизитися, викликавши тим самим непереносимість лактози. Лактоза – фермент, що допомагає організму перетравлювати молочні продукти. А непереносимість може призвести до запалення.
Повну версію колонки Ягани Ша читайте на The Huffington Post

Related

Здоров'я 7921501944346771992

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item