Група Space судиться з Кіркоровим через плагіат

Філіпа Кіркорова підозрюють в плагіаті

Загальна сума двох позовів перевищить 80 млн рублів.

Відома французька група Space і її лідер Дідьє Маруані готує вже другий позов до суду проти російського співака Філіпа Кіркорова. На думку французьких музикантів, пісня Кіркорова Жестокая любовь є переробкою композиції Symphonic space dream, автором якої є Маруані. Факт часткового плагіату був встановлений експертизою, пише ТАСС.

У першому позові, який цього тижня Мосміськсуд повернув позивачеві через непідсудність, Маруані просив суд заборонити Кіркорову виконання пісні Жестокая любовь і відшкодувати йому збитки від порушення авторських прав, а також компенсувати моральну шкоду, стягнувши з відповідачів 75,34 млн руб. Крім Кіркорова, відповідачами за позовом були заявлені автор пісні Олег Попков, ТОВ Філіп Кіркоров продакшн, Sony Music Entertainment, група компаній Roneеs, а також ВГТРК.

Як заявив юрист групи Space Ігор Трунов, до кінця цього тижня проти Кіркорова буде поданий ще один позов - про захист честі і гідності на суму близько 5 млн рублів.

За словами Трунова, директор Кіркорова має намір врегулювати розбіжності французькою групою в ході переговорів.

"Директор Філіпа написав нам, що хоче організувати телефонну конференцію з Маруані та співаком для врегулювання, за його словами, музичного непорозуміння", - зазначив юрист.

Як повідомлялося, у вересні нинішнього року суд Москви вирішив спір братів Самойлових про права на пісні Агаты Кристи. Зокрема, суд дозволив Вадиму Самойлову виконувати 172 пісні групи Агаты Кристи, учасником якої він був.

Related

Події у світі 6943576290035413619

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item