Катастрофа Ту-154 Міноборони Росії: подробиці, версії, дані про загиблих

Ту-154 (ілюстративне фото)
Катастрофа Ту-154 Міноборони Росії сталася рано вранці в неділю, 25 грудня. НВ наводить всі подробиці про інцидент.
Що сталося
Біля Сочі (Росія) зазнав катастрофи літак Міністерства оборони РФ Ту-154. На його борту перебували 92 людини: 84 пасажири і 8 членів екіпажу. Літак летів на російську базу в Сирії, повинен був приземлитися на аеродромі Хмеймім. Ту-154 вилетів з Адлера о 4:20 (за київським часом) і через 2 хвилини зник з радарів. За деякими даними, літак впав у море через сім хвилин після зльоту. Пізніше його фрагменти були виявлені в 1,5 км від берега в Сочі на глибині 50-70 метрів.
Дані про загиблих
Станом на ранок 25 грудня офіційно відомо лише про одного загиблого. Інші цифри поки неофіційні.
Міноборони РФ оприлюднило список пасажирів, які перебували на борту. Крім 8 членів екіпажу, там були вісім військовослужбовців, 64 артисти ансамблю Александрова, дев'ять представників ЗМІ (знімальні групи Першого каналу, Звезды та НТВ), двоє держслужбовців та активістка Єлизавета Глінка, також відома як Доктор Ліза. Українцям вона відома перш за все тим, що незаконно вивозила дітей з Донбасу до Росії.
Особисті речі пасажирів і уламки літака опинилися в морі на відстані 12-14 км від берега, перше тіло загиблого знайшли в 6 км від берега.




Причини катастрофи Ту-154
Офіційна причина катастрофи поки не названа. Пріоритетна версія - технічна несправність літака.
Слідчий комітет РФ порушив за фактом аварії Ту-154 кримінальну справу про порушення правил польотів.
Джерело Інтерфакс повідомило, що технічна несправність, в свою чергу, могла статися, коли літак набирав висоту.
ФСБ Росії відпрацьовує версію теракту. Однак, глава оборонного комітету Ради Федерації Віктор Озьоров відкинув версію теракту, заявивши, що причиною могла стати технічна несправність, помилка пілота.
Президент РФ Володимир Путін доручив створити держкомісію з розслідування катастрофи, її очолить прем'єр Дмитро Медведєв.
Що відомо про літак
Літак Ту-154 номер 85572 був випущений 29 березня 1983 року на Куйбишевському авіазаводі (нині авіазавод Авіакор). За час експлуатації пройшов три капітальні ремонти, останній - на Авіакорі в грудні 2014 року. Відтоді заявок на ремонт не було.

Related

Події у світі 5731822613508245674

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item