Найбільш імовірною причиною падіння Ту-154 стала помилка пілота - ЗМІ

В авіакатастрофі російського літака загинуло 92 людини
Російське видання Коммерсантъ, покликаючись на дані джерела, близького до розслідування катастрофи російського літака Ту-154, повідомляє, що помилка пілотування розглядається як основна версія трагедії.
Повідомляється, що до такого висновку могли підштовхнути відомості співробітника берегової охорони прикордонних військ ФСБ, який у момент аварії знаходився на катері в акваторії Сочі.
"Прикордонник розповів, що рано вранці в неділю став мимовільним очевидцем НС. За його словами, літак, що вилетів з аеропорту Адлер, замість того щоб набрати висоту, став швидко знижуватися до поверхні моря, ніби збирався вчинити на неї посадку. Свідок зазначив, що навіть для посадки, положення літака в просторі здалося йому дивним. Нібито Ту-154 йшов на невеликій швидкості з неприродно задертим догори носом", - цитує видання слова працівника ФСБ.
Він також повідомив, що потім літак зачепив поверхню моря хвостом, "який відвалився при ударі, впав у хвилі та швидко затонув".
"Відрив від смуги Ту-154 здійснив на штатній, як повідомила в понеділок ФСБ, швидкості - 345 км/год й почав підніматися. Однак вже через кілька секунд машина, за даними експертів, стала втрачати швидкість і, відповідно, висоту. Статися це, вважають фахівці, могло в першу чергу через помилкові дії пілотів, які спробували занадто енергійно підняти машину вгору. Таким чином, ймовірно, літак був виведений на закритичні кути атаки, що призвело до втрати швидкості та підйомної сили на крилах і зниження Ту-154 до поверхні моря", - йдеться в статті.
Також за версією експертів, на яких покликаються російські журналісти, до падіння літака могли призвести й технічні фактори. Зокрема, як повідомлялося раніше, літак міг потерпіти крах у результаті перевантаження.


Related

Події у світі 3861984987502662336

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item