Посол США: гібридна війна РФ проти України почалася задовго до 2014 року



Посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович вважає, що "гібридна війна" Російської Федерації проти України почалася ще до виникнення цього терміна, повідомляє Європейська правда.
"Я зараз скажу досить грубо, але протягом 25 років після здобуття Україною незалежності ваша країна знаходиться в умовах гібридної війни з Росією", - зазначила посол.
Серед інструментів, які використовувала Росія, вона зазначила, зокрема, пропаганду.
Йованович підкреслила підтримку України з боку США і нагадала, що нещодавно Вашингтон розширив санкції, накладені на РФ через її агресивні дії.
"У Конгресі США є чітка більшість в підтримку України. Серед громадян США також є така підтримка...Єдність ніколи не приходить сама по собі. Кожна адміністрація постійно оцінює ризики і можливості і вибирає, куди варто інвестувати політичний капітал. І в України є історія успіху, яка дозволяє сподіватися на успіх підтримки США", - зазначила вона.
В лютому-березні 2014 року Росія після падіння в Україні режиму Віктора Януковича провела спецоперацію з анексії Криму, інспірувала виступ сепаратистів у Луганській і Донецькій області і пішла на пряме військове вторгнення в серпні 2014 і лютому 2015 років.
Росія продовжує підживлювати війну в Донбасі грошима та озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію у складі кадрових російських військових, громадян РФ та місцевих сепаратистських елементів.
Згідно з даними, оприлюдненими президентом України Петром Порошенком, в результаті російської агресії загинули понад 10 тисяч українців, більш як 20 тисяч отримали поранення, 1,8 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами.

Related

Події в Україні 2323782595765333133

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item